Visit hemse - Sudrets portal× Hem Almanacka Företag Gotlandsguider
Platsguide Avståndsguide Om Visit Hemse

Alla får plats och är välkomna


Magiska Gotland

Gotland, Alla får plats och är välkomna - foto: Daniel Behr

Det är inte alltid som smultronställen är så stora. Om alla människor på jorden samtidigt var på Gotland så skulle de få ha smultronstället på en halv kvadratmeter, som en liten garderob. En och annan säger att det räcker så bra så om man skickar hit alla snygga tjejer, så att man åtminstone kan få lägga sig ner, men det törs jag inte skriva.

Alla människor på jorden får plats samtidigt på Gotland. Just nu lever ungefär 10% av alla människor som någonsin har levat sen Adam och Eva. 10% av samtliga människor hitintills i historien skulle alltså kunna ställa sig på Gotland.

- Vad tycker du? Skall vi prova? Om du ringer några kompisar, som ringer några kompisar, som ringer några kompisar osv...

Den här sidan är egentligen ett tips inför cykelsemestern i sommar. Ta det lugnt! Ta inte allt på en gång. Gotland sjunker inte, och eftersom det är sällan som alla är här samtidigt så kommer det att finnas gott om plats. Ditt smultronställe kan gott vara Grogarnsberget, en halvmil av Ekstakusten eller så.

I kartavdelningen kan du välja något som intresserar dig. Rätt hyfsat.
/text Bernt Enderborg, foto Daniel Behr

I närheten - fågelvägen